BİZİ ARAYIN

İLETİŞİM

ANASAYFA KURUMSAL HİZMETLERİMİZ HİZMET BÖLGELERİMİZ İLETİŞİM
Hizmetlerimiz
Duvara TV Montajı
0 (532) 765 57 56

LCD TV’ nizi doğru yere mi astınız ?

Günden güne daha fazla insan LCD veya Plazma TV‘lerini duvarlarına taşıyor. Modern düz panel TV‘ler duvar üzerinde daha büyüleyici gözüküyor.

LCD veya Plazma TV‘lerinizi sehpa veya masa üzerinde konumlandırmanız hem izleme alanı hem de kapladığı alan açısından olumsuzluklara yol açabiliyor. Bu olumsuz durumun önüne geçmek için duvar montajı yapmanız gerekiyor.

Bu hem televizyonunuzun oturma odanızda daha az yer kaplamasını sağlayacak hem de televizyon izleme zevkini arttıracak. TV’nizi duvara monte etmek zor bir iş gibi gözükebilir. Bu işlemi işin ehli kişilere yaptırmanız gerekiyor. Aşağıdaki farklı çeşit TV monte yöntemlerinden birini siz de uygulayabilirsiniz.

duvar-aski-aparati

Basit Düz Ekran TV Duvar Montesi

Bu en basit duvara monte yöntemidir. Düz duvara monte işlemi normal olarak iki parça içerir. Eklerden biri TV’de diğeri duvarın üstünde yer alır. Bu iki parça daha sonra birbirine monte edilir. Bu kayar bir sistem olduğu için TV izlenme yüksekliği isteğe göre ayarlanabilir.

egimli-duvar-aski-aparati

Eğimli TV Duvar Montesi

Düz monteye benzemekle birlikte eğimli monte de iki parçadan oluşur. Bu iki parça TV için köşebent eğimli mekanizma ve duvara monte edilecek tabaka. Düz monteye benzer bir kururlum yapılır. Oluşan fark eğimli montajın aşağıya ve yukarıya doğru eğimle hareket edebilmesidir. Bu yöntemde TV’nin öne eğimi ve tabana göre yüksekliği isteğe göre ayarlanabilir.

eklemeli-aski-aparati

Eklemeli TV Duvar Montesi

Bu yöntem çok yönlü olmasına rağmen diğer yöntemlere göre oldukça pahalıdır. Bu düzende bir veya birden çok kol bulunur. Bu kollar hareketli ve eğimli bir mekanizmaya sahip olabilir. Bu yöntem TV’nizi çoklu açılarla hareket ettirerek görüntüyü istediğiniz yere vermek için çok kullanışlıdır.

katlamali-tv-montesi-aparati

TV Tavan Montesi

Bu yöntem duvarınıza uygun değildir ama yine de TV’nizi yükseğe kaldırmak istiyorsanız veya bir köşeye ve açık bir yere montajlamak istiyorsanız tavan montesi iyi bir seçim olabilir. Bu yöntem tipik olarak ticari uygulamalar için kullanılır. Fakat bazı kullanıcılar bu yöntemi ev için de uygun buluyor. Tavan montesinde bir veya iki direk dizaynı ve 360 derece dönebilen sistem kullanılır.

tavan-montaj-aparati

Katlamalı TV Montesi

Çok pahalı bir monteleme yöntemidir. Bu montaj genellikle motorizedir ve TV kullanılmadığında tavanda gizlenir. İki tipik dizaynı vardır. Yükselten lift ve katlanır lift. Dikey lift TV’yi dik konuma getirir. Bu yöntem genellikle ağır TV’ler için kullanılır. Katlanır lift ise tavana doğru yükselterek döndürür. TV kullanılmadığında yatay konumdadır. Katlamalı monte kullanışlı bir stildir. Ama yüksek fiyatından ve kullanılacak yerlerin olumsuzluğundan dolayı fazlaca tercih edilmez.

Led Tv Nedir ?

Led Tv Özellikleri Nelerdir ?

Led TvNasıl Çalışır ?

Led Tv Plazma ve Lcd Arasındaki Fark Nedir ?

Siyah-beyaz televizyonlardan renkli televizyonlara geçiş, büyük ekran televizyonların üretimi, tüplü televizyonlardan LCD ekranlara geçiş ve Plazma televizyonların piyasaya çıkması gibi televizyon teknolojilerinin tarihinde önemli değişimlerden birisisini LED TV’lerle yaşıyoruz.

Görüntü kalitesindeki belirgin artış, çok çok yüksek kontrast oranları ve inanılması güç enerji tasarrufu sunmaları sayesinde LED TV’lerin televizyon satın almayı düşünenler için en cazip seçeneklerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

LED TV Nedir? Nasıl Çalışır?Şimdi gelelim LED TV’lere… Peki, arka aydınlatma olarak bir floresan lamba yerine bir dizi LED kullanmanın ne gibi avantajları vardır?

LED TV’ler için aslında LCD TV’lerin ulaştığı son nokta diyebiliriz.

LED TV’lerin standart LCD TV’lerden farkları, ekranda görüntü oluşturulurken kullanılan arka aydınlatma teknolojisindeki devrimsel yeniliktir.

Standart LCD TV’lerde arka aydınlatma bir floresan lamba aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu lamba televizyon açıldığı anda yanar ve ekrana arkadan gönderdiği ışık sürekli açık kalır.

Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir piksele ışık buradan gönderilir. Siyah renk için herhangi bir ışık bilgisi gitmese bile bu floresan lamba sürekli açık kaldığı için tam siyah renge ulaşılamaz.

Bu da siyah ve beyaz bölgeler arasındaki kontrast farkının belirli bir seviyeyi aşamamasına neden olur.

Ayrıca LCD TV’lerdeki arka aydınlatma sistemi ile görüntü sinyalinden gelen renklerin yaklaşık %70-%75’i ekrana yansıtılabilir.

Bütün bunların dışında, arka aydınlatmayı sağlayan floresan lambanın sürekli açık kalması yüzünden LCD TV’lerin enerji ihtiyaçları yüksek olur. Siz de bu ihtiyacı gelen elektrik faturanızda gayet net gözlemleyebilirsiniz.

LED TV’lerdeki büyük yenilik aslında ekran teknolojisinde ya da görüntü sinyalini ileten elektronik ekipmanlarda değil, arka aydınlatma sisteminde gerçekleşmiştir.

LED TV’lerde arka aydınlatma olarak floresan lamba yerine bir dizi LED (Light-Emitting Dioede / Işık Yayan Diyot) kullanılır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir piksel için ışık, bu LED’ler aracılığıyla gönderilir.

LED kullanımının ilk büyük avantajı, gelen görüntü bilgisinde siyah olan bölgelere ışık sağlayan LED’lerin kapatılarak tam siyah görüntü elde etmek için önemli bir başarı elde edilmesidir.

Ekrana yansıtılacak olan görüntüde siyah bölgelere ait LED’ler kapatılarak çok yüksek kontrast oranlarına ulaşılabilir. Bu da görüntü netliğinde belirgin bir artış elde edilmesini sağlar.

Örneğin, standart bir LCD TV’de 1:10.000 ile 1:50.000 arasında kontrast oranları elde edilirken bir LED TV’de 1:2.000.000 ile 1:5.000.000 arasında kontrast elde edilebilir.

LED TV’lerin ikinci büyük avantajı gösterilen renk miktarındaki artıştır. Standart LCD TV’lerde mevcut renklerin %70 ile %75’i gösterilebilirken LED TV’lerde bu oran %85’e kadar çıkabilmektedir. Bu da daha canlı görüntüler elde edilmesi için büyük bir avantaj sağlar.

Bütün LED TV’ler aynı mı?

LED TV’lerin üçüncü önemli avantajı ise enerji tasarrufu konusundaki başarılarıdır. Işık kaynağı görüntüye göre kontrol edilebildiği ve açılıp kapatılabildiği için çok ciddi boyutlarda enerji tasarrufu sağlanır.

Örnek vermek gerekirse 106 ekran bir LCD televizyon ortalama 200 watt güç tüketirken aynı boyuttaki bir LED TV’de bu rakam ortalama 80–90 watt civarına kadar düşebilir.

LED TV’lerde arka aydınlatma olarak kullanılan LED’lerin bulundukları yerlere göre LED TV’lerin ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Bunlar doğrudan aydınlatma ve kenardan aydınlatma olarak bilinir.

Her iki teknolojinin de kendisine özel avantajları bulunur. Doğrudan aydınlatma kullanıldığında çok yüksek kontrast oranlarına ulaşılabiliyorken kenardan aydınlatma teknolojisinde de çok ince tasarımlar yapabilmek mümkündür.

Doğrudan aydınlatma teknolojisini kullanan LED TV’lerde kullanılan LED sayısı ve kontrol ettikleri bölgenin büyüklüğü görüntü kalitesini doğrudan etkiler. Kenardan aydınlatma teknolojisi maliyetleri düşürdüğü için bu teknolojiyi kullanan LED TV’lerin fiyatı daha uygundur.

Sonuçta her iki aydınlatma teknolojisi de standart LCD TV’lerin çok üstünde bir görüntüleme performansı ve enerji tasarrufu sunar.

Bu teknik bilgileri ve kullanılan teknolojileri açıkladıktan sonra size tavsiyemiz bir LED TV almadan önce teknoloji marketlerinden birisine giderek canlı olarak görüntü kalitesini diğer marka ve modellerle karşılaştırmanızdır.